Gerçekleştirilmesi planlanan “Büyük aile mitingi” ile LGBTİ+lara karşı nefret körüklenmektedir. Mitingin içeriği, mitinge yapılan çağrılar ve miting için hazırlanan videolar ile alenen LGBTİ+lar hedef gösterilmekte ve halkın LGBTİ+lara karşı tepki göstermesi istenmektedir. Barışçıl Onur Yürüyüşlerinde yüzlerce kişi toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ve ifade özgürlüğü ihlal edilerek gözaltına alınırken ve LGBTİ+ların sağlığa erişim, barınma, çalışma, eğitim hakları her gün ihlal edilirken RTÜK, böylesi bir “buluşma”nın çağrı videosunun kamu spotu olarak yayınlanmasına karar vermiş ve medya organları eliyle yaygınlaştırılmasını talep etmiştir.

Devlet eliyle yapılan bu ayrımcılığa ve nefretin yaygınlaştırılması çabasına karşı LGBTİ+ların yanındayız.

Yetkililere, Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi dahil olmak üzere taraf oldukları insan hakları sözleşmeleri ve Anayasa kapsamındaki ayrımcılık yasağını hatırlatıyor, her bir vatandaşının yaşam hakkını korumak ve her bir vatandaşına eşit davranma yükümlülüğünü yerine getirmeye çağırıyoruz.

İnsan Hakları Savunucuları Dayanışma Ağı

Civil Rights Defenders, Düşünce Suçuna Karşı Girişim, Hakikat Adalet Hafıza Merkezi, İnsan Hakları Gündemi Derneği, Kaos GL, Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği, Punto 24 Bağımsız Gazetecilik Derneği, SPoD LGBTİ+, Türkiye İnsan Hakları Davalarına Destek Projesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı İstanbul Temsilciliği, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Ünikuir Derneği, Yaşam Bellek Özgürlük Derneği, Yurttaşlık Derneği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Name *